REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: | Ned: /

National_Park_Krka_Solaris_beach_resort_excursions_01

TAGS

Očuvana priroda i mir predstavljaju idealni odmor za mnoge. Rijeke  u Dalmaciji stoga su izuzetno zanimljive destinacije. Postale su atraktivne i za ljubitelje aktivnog turizma koji otkrivaju njihove ljepote raftingom.  Istražite biljni i životinjski svijet usred bogate vegetacije uz najljepše rijeke u Dalmaciji: Krku, Cetinu, Zrmanju i Neretvu.

Izvor rijeke Cetine je 100m duboko jezero na preko 300m nadmorske visine na obroncima Dinare. Ušće joj je u Omišu. Kanjon iznad kojeg se nalazi utvrda Nutjak počinje kod grada Trilja. Ljeti se na donjem toku Cetine svakodnevno organizira rafting sve do Radmanovih mlinica na kojem se najbolje može osjetiti snaga toka rijeke i iskusiti njena ljepota. Automobil se iz Šibenika se do Cetine dođe kroz nešto više od sat vožnje, a organiziran je i  rafting izlet iz Solarisa.

Rijeka Krka smatra se jednim od najljepših nacionalnih parkova Hrvatske. Broji 7 sedrenih slapova među kojima se impresivnom ljepotom ističu  Roški slap i Skradinski buk visok 46m. Posebnu pažnju plijene mlinovi i etnološka zbirka. Na otočiću Visovcu usred rijeke se nalazi franjevački samostan s vrijednom kolekcijom rijetkih knjiga. Do Krke se lako i brzo može doći automobilom ili kombijem iz Solarisa. Izlet brodom jedan je od najboljih načina za potpuni doživljaj njene ljepote.

National_Park_Krka National_Park_Krka_Solaris_beach_resort_excursions_02

 

Rijeka Neretva je najveća rijeka s ušćem na južnom Jadranu. Poznata je kao poprište Bitke na Neretvi, jedne od poznatijih bitaka iz Drugog svjetskog rata o kojoj je snimljen film s Yulom Brynnerom u glavnoj ulozi. Svake godine u kolovozu Neretvom plovi poznati Maraton lađa koji predstavlja zaista poseban doživljaj i tradiciju ovog kraja. Neretva je poznata po plodnim poljima na kojima se uzgajaju mandarine,lubenice, rajčice i brojni drugi proizvodi.  Preporučamo da probate lokalni  specijalitet  Neretvanski brudet čiji su glavni sastojci žabe i jegulje iz rijeke.
Rijeka Zrmanja izvire podno planine Poštak u Lici i ulijeva se u Jadran kod Obrovca. Krasi je  200 metara duboki kanjon prepun zanimljivih speleoloških oblika, podvodnih spilja te brzaca i slapova. Doživite njenu ljepotu tijekom raftinga ili šetnjom uz obalu rijeke. Posebna preporuka je posjet u proljeće kad se je rijeka najbogatija vodom nakon zimskih oborina, a priroda cvjeta.
Otkrijte očuvano prirodno blago rijeka u Dalmaciji. Rashladite se u osvježavajućoj vodi ili osjetite posebnu energiju i snagu toka rijeke aktivno, na raftingu. U kristalnoj čistoj vodi i dubokom hladu uz obale rijeke pronađite vašu novo omiljeno mjesto za odmor.