REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: | Ned: /

Solaris_tourist_region_attraction_best_destination_šibenik_old_town

TAGS

Šibenik, grad opasan bedemima osvoji vas na prvu. Pogled na ovaj najstariji hrvatski kraljevski grad sa šibenskog mosta jedinstvena je atrakcija kojom dominira katedrala sv. Jakova, spomenik pod zaštitom UNESCO-a. Prekrasan je primjer gotičko renesanse gradnje. Posebna je ne samo stilski već i načinom gradnje – veliki kameni blokovi slagani su bez imalo žbuke. Po tome je jedinstvena u Europi.

I četiri tvrđave koje okružuju grad njegov su zaštitni znak. Tvrđava sv. Mihovila preuređena je u pozornicu pod otvorenim nebom. Proglašena je najvećom hrvatskom kulturnom atrakcijom u 2014. Sv. Nikola, tvrđava koja niče iz mora dočekuje Vas na ulazu u kanal sv. Ante. Impresionirat će vas dolazite li u Šibenik brodom. Šetnicom kroz kanal sv. Ante možete se rekreirati i uživati u pogledu na grad.

Izuzetnog smještaja u srednjoj Dalmaciji grad Šibenik nalazi se nadomak prekrasnih prirodnih ljepota.Nacionalni park Krka – slapovi rijeke Krke ,uz predivan kanjon, diči se poznatim Roškim slapom i Skradinskim bukom. Otočić Visovac pravi je dragulj usred rijeke. Tu ćete naći znameniti franjevački samostan s izuzetnom bibliotekom i bujnu vegetaciju.

Dah će vam oduzeti i ljepota Kornatskog otočja. Netaknuta priroda Nacionalnog parka Kornati predstavlja pravi odmor i odmak od užurbanog življenja. Za nautičare Kornati su pravi raj.
Svakako posjetite i pitoreskne gradove bogatog kulturnog nasljeđa poput Trogira, Splita, Zadra te obližnjeg Skardina. Bacite pogled i na tradicionalne Primoštenske vinograde te kušajte nadaleko poznato primoštensko vino Babić.
Šibenski arhipelag broji gotovo 300 otoka, no samo je 6 naseljenih. Odlično su povezani s kopnom, a ipak su uspjeli sačuvati miran i tradicionalni način života. Na otoku Zlarinu se možete upoznati s tradicijom lova i prerade prekrasnog crvenog koralja. Otok Krapanj poznat je po spužvarstvu. Prvić je poznat kao rodni otok i počivalište čuvenog renesansnog znanstvenika i lingvista Fausta Vrančića. Preporuka je svakako na našim otocima opustiti se na suncu i okupati se u kristalno čistom moru u jednoj od skrivenih uvala.

Posjetite naš kraj i doživite njegove atrakcije.